中国建筑装饰协会施工委员会官方网站 登陆   注册  设为首页
搜索
工程装饰奖

世博生态城公寓式精品度假酒店装修工程

酒店  | 2015-3-5 12:33:03
  1. +工程外景-1.jpg

  2. 健身房.jpg

  3. 多功能会议室.jpg

  4. 套房客厅.jpg

  5. 客房.jpg

  6. 客房内景.jpg

  7. 工程外景-2.jpg

  8. 工程外景.jpg

  9. 影音室.jpg

  10. 早餐厅.jpg

  11. 晏会厅.jpg

  12. 茶室.jpg

  13. 餐厅大包间.jpg

  14. 餐厅小包间.jpg

工程简介

世博生态城公寓式精品度假酒店装饰工程(隐舍)坐落于昆明市世博园旁边世博生态城内,酒店共有4栋,总建筑面积为4300平方米;框架结构;层高:4.2米;楼层分为:地下1层、地上3层;防火等级:B1级;总造价为人民币1140.047199万元。

本工程为公寓式度假酒店,位于环境良好的世博生态城内,周围绿化植被良好,可以俯瞰山谷和整个城市景观。这处隐于林间的小型生态酒店仅为旅者提供十七间体验式客房。依托起伏的山势并融合场地保留的树木,四座高低错落的L形建筑以村落的形式聚集,形成通过曲折步道联接并面向山谷的系列半开放庭院。每座单元建筑分为三个体量, 即两个翼和半开放垂直上落空间,并通过景观廊桥连接。客房设计是林间风景的延续。起居和卧室的一侧面向山谷和庭院,设计开敞通透并结合深远出挑的景观露台。较为私密的卫浴一侧与起居空间通过木质的特征墙分隔,竖窗引入微妙的光线。酒店大量采用竹木等自然环保素材表现朴实简约的形态。建筑落实低碳环保策略,协助拓展当地日益兴起的生态旅游的视野。建筑依照当地的气候特点, 通过模拟和被动环境调节实现自然通风和采光。项目的可持续发展特点包括, 分水岭策略、太阳能热水技术、高保温外墙体、双层low-e窗、屋顶种植、环保建材、透水性地面、LED灯、生态多样性和本地植被景观、新风热回收系统、高效能热泵、雨水回收用于景观、中水处理、绿色智能化管理。“隐舍”是建筑师在“创意绿色”概念下在中国完成的系列作品之一。

本项目设计已获2012英国皇家建筑师协会国际建筑奖、2012世界建筑新闻网酒店建筑年度总冠军奖、2011年香港建筑师学会境外作品奖,还贏得二零一二年国际酒店建筑奖(亚太)。

Project introduction

Expo eco-city apartment boutique resort hotel decoration project is located in kunming expo garden expo ecological city, next to the hotel a total of 4 buildings, a total construction area of 4300 square meters; Frame structure; Height: 4.2 meters; Floor is divided into: 1 floor underground, the ground 3 layer; Fire rating: B1 level; Total cost is RMB 11400471.99.

This project for the apartment-style resort hotel, located in the environment of good ecological city expo, green vegetation around good, overlooking the valley and the whole city landscape. This small place hidden the woods ecological hotel offers travelers seventeen experiential rooms only. Relying on the undulating landform area reserved trees and fusion, four strewn at random discretion l-shaped buildings gathered in the form of village, and facing the valley formed by winding trails connection series half open courtyard. Every unit building is divided into three dimension, namely, two wings and half open space, on the vertical and lounge Bridges connected through the landscape. Guest room design is the continuation of forest landscape. Living and bedroom on one side of the valley and courtyard, oriented design open fully and profoundly revealing of landscape terrace. More private bath side wall space, a feature of living space through the wood vertical window into delicate light. Hotel use of bamboo and other natural environmental protection material show guileless simple forms. Building to carry out the low carbon environmental protection strategy, help expand local emerging ecotourism horizons. Construction in accordance with the local climate characteristics, through the simulation and passive environmental regulation to realize natural ventilation and daylighting. Including the sustainable development of the project characteristics, watershed strategy, solar hot water technology, Gao Baowen external wall, double low-e window, roof planting, environmental protection building materials, water permeability ground, LED lights, biodiversity and local vegetation landscape and fresh air heat recovery system, highly efficient heat pump, water recycling for the landscape, water treatment, green intelligent management. Architects "homes" is done in China under the concept "innovative" green "one of the series.

This project design has won 2012 of the royal architects association international architectural awards, 2012 world news hotel building annual championship award, won the Hong Kong institute of architects in 2011 overseas,2012 International Hotel Architecture Award Asia Pacific。

关键字:
本文来源:
相关新闻
看过本文的人还看过
最新动态
专题
2016年创精品工程经验交流会暨走进杭州G20峰会工程观摩会圆满结束
关于召开2015-2016年度中国建筑工程装饰奖颁奖大会的通知

主办:中国建筑装饰协会施工委员会

联系地址:北京市海淀区三里河路21号甘家口大厦710A 邮编:100037

网站联系:010-68703315 京ICP备06032596号